ZBOG POGUBLJENJA 40 DŽIHADISTA

Vođa Al Quaide poziva na napade na Saudijsku Arabiju i Zapad

vođa
14.01.2016.
u 11:51

Lider Al Quaide Ayman al-Zawahiri pozvao je danas na osvetničke napade u Saudijskoj Arabiji i na Zapadu nakon što je Rijad pogubio oko 40 džihadista.

Zawahiri je, u poruci objavljenoj na internetu, pozvao pristalice da napadaju "krstaško-cionističku koaliciju kad god je to moguće", a Saudijce je pozvao da zbace vladajuću obitelj u toj kraljevini, prenosi AFP.

"Zar nije došao trenutak da se otarasite tog trulog režima... koji vas nikada neće braniti", zapitao je on.

Saudijska Arabija je 2.siječnja pogubila 47 osoba, većinom džihadista osuđenih za umješanost u napade Al Quaide u kojima su ubijeni Saudijci i stranci u toj kraljevini 2003. i 2004. godine, podsjeća francuska agencija.

Među pogubljenima je i istaknuti šiitski sveštenik Nimr al-Nimr, što je izazvalo proteste Irana i diplomatsku krizu u kojoj je Rijad presjekao veze sa Teheranom.

Zawahiri je ocijenio da je ubojstvo Nimra "jedna od manifestacija saudijsko-iranskog nadmetanja za vlast u regiji, ali pod zaštitom Amerike i uz povinovanje njenim interesima".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije