TRAGEDIJA U ENGLESKOJ

Vlasnik Leicestera bio je u helikopteru koji se srušio: 'Vidio sam osoblje u suzama'

Reuters/Pixsell
Autori: Hina, Vecernji list
28.10.2018.
u 08:57

Navodno je helikopter bez problema uzletio s terena igrališta i u početku letio iznad njega, prije nego je pao i pritom se zapalio

U helikopteru koji se u subotu navečer srušio nakon utakmice Leicestera i West Hama bio je i vlasnik Leicestera Vichai Srivaddhanaprabha, potvrdili su prvo engleski Mirror nešto kasnije i Daily Mail.  Helikopter se odmah nakon polijetanja srušio u obližnji park, nedaleko stadiona Leicestera i potom zapalio. 

Na mjestu nesreće odmah su bila kola hitne pomoći i policija, a pojedini su engleski mediji istaknuli da je u helikopteru bilo šest osoba. Kompanija King Power čiji je Srivaddhanaprabha bio vlasnik, potvrdila je da je on bio u helikopteru te da će uskoro objaviti priopćenje. Vichai Srivaddhanaprabha bio je u helikopteru kada se srušio, rekao je izvor blizak obitelji BBC-u.  Jedan je svjedok rekao da je igrač Leicestera Kasper Schmeichel istrčao sa stadiona prema mjestu nesreće. 

- Vidio sam osoblje u suzama - rekao je BBC-jev nogometni komentator Ian Stringer. "Ovo je čvrsto povezan nogometni klub. Ljudi vole tog tipa..." rekao je. U ranim jutarnjim satima u nedjelju, pomoćnik glavne vatrogasne postrojbe  Andrew Brodie na Twitteru je objavio da je upravo napustio sastanak u policiji. Opisao je nesreću kao tragičan događaj, dodajući: "Nemojte nagađati o uzroku ili tko bi mogao biti uključen u ovaj događaj. Razmislite o obitelji, prijateljima..." 

Letjelica kojom je tajlandski milijarder uvijek dolazio i odlazio s utakmica svog kluba brzo je nestala  u plamenu.  U prijenosu uživo par trenutaka prije pada snimljena je letjelica. 

Navodno je helikopter bez problema uzletio s terena igrališta i u početku letio iznad njega, prije nego je pao i pritom se zapalio. Svjedoci spominju problem sa stražnjm rotorom na helikopteru. Letjelica se u trenu pretvorila u buktinju.  Potpredsjednik lisica Aiyawatt 'Top' Srivaddanaprabha i sportski direktor kluba John Rudkin navodno nisu bili u helikopteru.

Šezdesetogodišnji Srivaddhanaprabha pomogao je Leicesteru da se vrati u vrh engleskog nogometa, a uz njegovo vodstvo klub je 2016. osvojio prvu titulu u Premier ligi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?