parlamentarni izbori

Visoka izlaznost na izborima u Crnoj Gori

izbori u Crnoj Gori
16.10.2016.
u 20:33

Na nedjeljnim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, koje je obilježio incident u kojemu je uhićeno 20 državljana Srbije osumnjičenih za terorizam, zabilježena je vrlo visoka izlaznost birača koja bi trebala premašiti 70 posto.

Do 18 sati glasovalo je 65,5 posto birača, a pretpostavlja se da će do zatvaranja birališta u 20 sati taj broj znatno premašiti 70 posto, priopćeno je iz Centra za monitoring i istraživanje (CEMI).
Službenici policije uhitili su tijekom noći 20 državljana Srbije zbog sumnje da su na teritoriju Crne Gore počinili kaznena djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizma, rekao je direktor Uprave policije, Slavko Stojanović. Kriminalna skupina planirala je, kako se sumnja, da u vrijeme proglašenja izbornih rezultata zauzme Skupštinu Crne Gore i proglasi pobjedu određenih stranaka, kao i da uhiti premijera Mila Đukanovića, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Ministar unutarnjih poslova Crne Gore Goran Danilović, koji je u vladu Mila Đukanovića došao iz oporbenog saveza “Ključ”, kazao je da ima samo neslužbene informacije o uhićenju 20 osoba iz Srbije, uključujući i Bratislava Dikića, umirovljenog šefa srpske žandarmerije, da je "zaobiđen s tom informacijom". Danilović je dodao da će crnogorska policija trebati uspostaviti komunikaciju s organima Srbije kako bi se što prije ovo razriješilo.  On je pozvao građane da rezultate izbora pričekaju kod kuće, a ne na ulicama Podgorice. Iz oporbenog saveza Demokratski front tvrde da nemaju nikakve veze s tim događajem, te da nitko iz oporbe s Dikićem nikad nije imao bilo kakve kontakte.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?