Zatvorena biračka mjesta

Izbori u Crnoj Gori: Obrađeno više od 30 posto glasova, Milatović vodi

izbori u crnoj gori
STEVO VASILJEVIC/REUTERS
02.04.2023.
u 20:33

U Crnoj Gori danas se održao drugi krug predsjedničkih izbora gdje su građani birali između aktualnog predsjednika Mile Đukanovića (DPS) i Jakova Milatovića (PES).

U 20 sati su u Crnoj Gori su zatvorena biračka mjesta, jedino je glasanje do 21 sat produženo u selu Kanje koje je bilo nakratko prekinuto.

 Na osnovu više od 30 posto obrađenih glasova, Jakov Milatović vodi sa 60,6 posto osvojenih glasova, dok je Milo Đukanović 39,4 posto. 

 

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) priopćio je kako je do 19 sati na predsjedničke izbore u Crnoj Gori izašlo 66,9 posto glasača. 

U prvom krugu 19. ožujka, u istom razdoblju je glasovalo 60,5 posto birača, a na predsjedničkim izborima 2018. godine 58,6 posto.

Što se tiče izlaznosti po regijama u Centru je glasovalo 71,6 posto građana Crne Gore, u regiji Sjever 65 posto, dok je na Jugu izlaznost najmanja i glasovalo je 60,4 posto, prenosi Avaz.

Podsjetimo, građani su danas birali između aktualnog predsjednika Mile Đukanovića (DPS) i Jakova Milatovića (PES).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?