Vili Beroš: Još je nekoliko slučajeva trovanja, svi su lakše ozlijeđeni

Vili Beroš
Sanjin Strukic/PIXSELL
08.11.2023.
u 08:52

Saznalo se i iza četvrti slučaj trovanja gaziranim pićima u Hrvatskoj.

Posljednji pacijent javio se u KBC Zagreb i on je treći slučaj za koji se zna u glavnom gradu. Prvi pacijent i dalje se nalazi u bolnici u Rijeci. Da je i četvrti pacijent zaprimljen zbog sumnje u trovanje gaziranim pićem, potvrdio je za RTL predstojnik Zavoda za gastreneterologiju KBC-a Zagreb Rajko Ostojić, koji smatra i da bi se u cijeli slučaj trebalo uključiti forenzičare iz centra Ivan Vučetić.

Zbog trovanja nakon navodne konzumacije kontaminiranih gaziranih pića, provode se analize, a u istragu su se uključili policija i Državni inspektorat. Ministar zdravstva RH Vili Beroš potvrdio je za N1 da danas ima još nekoliko novih slučajeva.

'Još je nekoliko slučajeva, svi su lakše ozlijeđeni, kod mnogih je upitno radi li se o kemijskoj ozljedi ili psihogenoj reakciji ili nekom drugom patološkom stanju. U ovom trenutku situacija je pod kontrolom. Moramo biti oprezni i ne sijati paniku', rekao je ministar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije