odgovor

Vijeće sigurnosti UN-a usvojilo oštre sankcije protiv S. Koreje

UN
02.03.2016.
u 20:24

Vijeće sigurnosti UN-a jednoglasno je u srijedu usvojilo rezuluciju kojom se značajno proširuju postojeće sankcije protiv Sjeverne Koreje , kao odgovor na njezin nuklearni pokus proveden 6. siječnja, a američki predsjednik Barack Obama odmah je pozdravio novu rezoluciju.

Rezolucija, koju su uglavnom dogovorili Washington i Peking, donosi nove sankcije koje predviđaju provjeru svog tereta koji odlazi u Sjevernu Koreju ili dolazi iz nje, a sjevernokorejski trgovinski predstavnici u Siriji, Iranu i Vijetnamu su među 16 pojedinaca dodanih na crnu listu UN-a, zajedno s 12 sjevernokorejskih gosodarskih subjekata, prenosi 24sata.hr

"Vijeće sigurnosti UN-a ponovno potvrđuje svoju odluku da (Sjeverna Koreja) mora odustati od svog nuklearnog oružja i postojećih nuklearnih programa u potpunosti i nepovratno", navodi se u rezoluciji.

Američki predsjednik Barack Obama pozdravio je usvajanje rezolucije.

"Danas je međunarodna zajednica, govoreći jednoglasno, poslala Pjongjangu jednostavnu poruku: Sjeverna Koreja mora odustati od tih opasnih programa i izabrati bolji put za svoj narod", rekao je Obama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije