IZGORJELO 550 HEKTARA NISKOG RASLINJA I ŠUME

VIDEO Veliki požar kod Trogira još nije pod kontrolom. Rano jutros dignuti kanaderi

Ivo Cagalj/PIXSELL
03.08.2021.
u 07:53

Tijekom noći požar se spustio na južnu stranu brda Vlaška. Dim i vatra koja se noću savršeno vidjela uznemirili su goste na trogirskoj rivijeri, ali dolaskom dana situacija izgleda puno bolja

Dva kanadera su rano ujutro počeli gasiti požar iznad Trogira. Na požarištu su ponovno 170 vatrogasaca i 50 vozila, koliko ih je bilo tijekom jučerašnjeg dana, a noćas je taj broj bio nešto manji.

Požar je buknuo u ponedjeljak oko 11 sati u Segetu Gornjem, a unatoč brojnim vatrogasnim snagama, tri kanadera i jednim helikopterom, vjetar ga je i dalje širio.

Tijekom noći spustio se na južnu stranu brda Vlaška. Dim i vatra koja se noću savršeno vidjela uznemirili su goste na trogirskoj rivijeri, ali dolaskom dana situacija izgleda puno bolja.

Kanaderi gase, plamena više nema. Vatrogasci se nadaju kako će tijekom prijepodneva ovaj požar staviti pod kontrolu. 

Večernjakova reporterka Slavica Vuković izvještava s terena.

Jutros u 5,15 sati ponovno je uspostavljen promet cestom D8 iznad Trogira, odnosno trogirskom obilaznicom.. Noćas je zbog požara promet magistralom od benzinske postaje Perić do rotora za novi čiovski most promet bio u potpunosti zatvoren. Požar je od benzinske postaje bio udaljen oko 300 metara, ali od vatrogasaca koji su noć proveli na terenu doznajemo kako ni u jednom trenutku nije bila u opasnosti.

Do ponoći je izgorjelo oko 550 hektara pretežito niskog raslinja i nešto borove šume, izvijestili su iz  Županijskog vatrogasnog operativnog središta u Splitu. 

Na požarištu kod Segeta Gornjeg, u ponedjeljak, 2. kolovoza, bilo je angažirano ukupno osam protupožarnih zrakoplova i to četiri Airtractora,  tri Canadaira i jedan helikopter iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Također, tijekom poslijepodneva, u ponedjeljak, 2. kolovoza, na požarište je upućeno i 26 pripadnika protupožarnih namjenski organiziranih snaga iz vojarne “Knez Trpimir” u Divuljama, izvijestilo je  Ministarstvo obrane.

Zbog tog požara u ponedjeljak poslije podne oko sat vremena bilo je obustavljeno slijetanje zrakoplova u splitsku Zračnu luku te su zrakoplovi preusmjeravani  u zračne luke u Zadru i Zagrebu.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije