RUSI ZA SADA ŠUTE

VIDEO Ukrajinci objavili trenutak udara u veliki ruski desantni brod, tvrde da je potonuo

Screenshot/Ukrajinska vojska
14.02.2024.
u 21:24

Na web stranici Crnomorske flote Ruske Federacije stoji da je Cezar Kunikov dugačak 112.5, a širok 15 metara. Dobio je naziv po sovjetskom heroju iz Drugog svjetskog rata.

Ukrajinska vojnoobavještajna služba objavila je snimke koje navodno pokazuju kako ukrajinske snage uništavaju ruski desantni brod Cezar Kunikov u Crnom moru blizu okupiranog poluotoka Krima.

Ruski vojni brod, koji je mogao primiti 87 članova posade, napadnut je pomorskim dronovima. Na web stranici Crnomorske flote Ruske Federacije stoji da je Cezar Kunikov dugačak 112.5, a širok 15 metara. Dobio je naziv po sovjetskom heroju iz Drugog svjetskog rata. 

"Na lijevom boku nastale su velike rupe i Cezar Kunikov je počeo tonuti. Simbolično je da je prije točno 81 godinu (14. veljače) ubijen ruski časnik po kojem je brod dobio ime. Okupatorska potraga i akcija spašavanja bile su neuspješne. Slava Ukrajini", poručili su ukrajinski obavještajci, koji su objavili i snimku udara.

 

 

Ruska mornarica nije potvrdila da je "Cezar Kunikov" potopljen u Crnom moru, već samo da je uništeno šest ukrajinskih dronova. Ruski vojni blogeri nisu demantirali da je brod pogođen, navodeći samo da je posada preživjela, piše BBC.

Ako se potvrdi da je potopljen, to bi bio drugi uspješni ukrajinski udar u Crnom moru ovog mjeseca. Prije skoro dva tjedna, ukrajinski dronovi pogodili su mali ratni brod Ivanovec.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije