POSJET TRUPAMA

VIDEO Šojgu pregledavao zaplijenjeno oružje sa Zapada, jedno ga zaintrigiralo: 'To je hrvatsko'

Sergej Šojgu
RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
25.02.2024.
u 17:22

Usprkos nedostacima koje su istaknuli, Rusi na snimci priznaju kako su suočeni s "cijelim vojno-industrijskim potencijalom NATO-a"

Društvenim mrežama od jučer se širi snimka ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua u obilasku vojne opreme s vojnicima. Prema objašnjenjima ruskih blogera, vojnici su ministru isticali nedostatke zapadne opreme.

Na snimci, čije vrijeme nastanka nije potvrđeno, Šojgu prvo promatra američko oklopno vozilo BTRM113A2, koje su Rusi ocijenili kao "preslabo", dodajući kako je to problem većine zapadnjačke opreme na bojišnicama u Rusiji i Ukrajini. U nastavku videa objašnjavaju kako se radi o analizi opreme koju je Ukrajina dobila u sklopu vojne pomoći.

 

 

Usprkos nedostacima koje su istaknuli, Rusi na snimci priznaju kako su suočeni s "cijelim vojno-industrijskim potencijalom NATO-a". Šojgu se nakon tog komentara našalio kako "svi znaju da je Kalašnjikov najbolja automatska puška, no Zapad se i dalje trudi nadmašiti ju".

Snimka završava kadrovima koji su posebno zainteresirali hrvatske medije. Šojgu u ruke uzima bacač granata, odmjerava ga i pita vojnike čije je to oružje, a ubrzo nakon dobio je odgovor - hrvatsko. Radi se o 40-milimetarskom poluautomatskom bacaču granata sa šest komora koji djeluje na principu plinskog pištolja s opružnim cilindrom upravljanim plinom, kako je navedeno na stranici proizvođača.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije