SNAŽAN POTRES I TSUNAMI

VIDEO Snimka iz zraka otkriva razmjere katastrofe u Japanu, spasioci u utrci s vremenom

potres u Japanu
TV Tokyo/Reuters
02.01.2024.
u 10:35

Potres preliminarne magnitude 7,6 izazvao je valove visoke oko jedan metar duž japanske zapadne obale i obala susjedne Južne Koreje

Snimke iz zraka otkrile su razmjere štete uzrokovane potresom magnitude 7,6 koji je u ponedjeljak pogodio središnji Japan. Snimka pokazuje štetu od požara u gradu Wajima, prefektura Ishikawa, na sjevernoj obali teško pogođenog poluotoka Noto. Luka i okolne zgrade u gradu Suzuu, na istočnom kraju poluotoka, pretrpjele su štetu od tsunamija koji je oštetio ribarski brod koji visi s pristaništa.

 

 

Ranije u utorak japanski premijer Fumio Kishida rekao je novinarima da je spasiocima vrlo teško pristupiti najteže pogođenim područjima zbog oštećenja i blokada na cestama poluotoka Noto. "Moramo se utrkivati s vremenom kako bismo našli i spasili žrtve katastrofe", rekao je premijer Kishida.

 

"Potvrđena je vrlo velika šteta, uključujući brojne žrtve, rušenje zgrada i požare", rekao je, dodajući da spasioci teško mogu doći do sjevernog vrha poluotoka Noto. Otprilike 33.000 kućanstava hrabro se borilo s niskim temperaturama tijekom noći zbog nedostatka električne energije. Mnogi su gradovi bez tekuće vode.

Podsjetimo, snažan potres pogodio je središnji Japan u ponedjeljak, uništio zgrade, prekinuo opskrbu električnom energijom u desecima tisuća domova i natjerao stanovnike nekih obalnih područja da se sklone na uzvisine. Potres preliminarne magnitude 7,6 izazvao je valove visoke oko jedan metar duž japanske zapadne obale i obala susjedne Južne Koreje.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije