velika akcija u Zagrebu

VIDEO Pogledajte kako je policija upala u kuću u kojoj su bili zatočeni Kinezi

20.01.2018.
u 13:30

Uhićena su dvojica Hrvata u dobi od 48 i 51 godinu s područja Zagreba

Ukupno 59 Kineza zatočila su dvojica Hrvata na području Zagreba, objavljeno je danas na konferenciji za novinare u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova u Hrvatskoj. 

Kineski državljani bili su zatočeni u dvije kuće na širem zagrebačkom području, u jednoj su bila zatočena 40 Kineza, a u drugoj još 19. Uhićena su dvojica Hrvata u dobi od 48 i 51 godinu s područja Zagreba. Mlađi muškarac osumnjičen je za unajmljivanje kuća u kojoj su zatočenici živjeli, dok je drugi Kineze dovezao u Hrvatsku iz Slovenije.

Kuće su bile opremljene minimalnim uvjetima za stanovanje, Internet vezama i elektroničkim uređajima te su zapravo bile ilegalni pozivni centri. Kineze su namamili obećanjima o lakoj i legalnoj zaradi, a onda su ih zatočili, uzeli im osobne dokumente te ih tjerali na računalne prijevare u ilegalnim pozivnim centrima.

– Tijekom četvrtka, 18. siječnja, temeljem naloga nadležnog suca istrage, pretraženi su objekti gdje je pronađena veća količina osobnih isprava oduzetih od žrtava, mobilnih uređaja, bankovnih kartica, novca i drugog. Osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku, a policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici – objavio je MUP. U akciju je uključena i slovenska policija, ali i policija iz Kine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?