AUTOCESTA A1

VIDEO Nakon više od 16 sati, kolona pod policijskom pratnjom je krenula u smjeru Dubrovnika

MUP Twitter
27.02.2023.
u 18:10

Kolonu koja je krenula oko 15:30 sati pod nadzorom drže policija i vozila Zimske službe

Nakon više od 16 sati čekanja na odmorištima diljem autoceste A1, kolona automobila krenula je u ponedjeljak popodne put juga u Tunel sv. Rok. Iz Hrvatskog auto-kluba izvijestili su da je autocesta A1 otvorena samo za osobna vozila između čvorova Sveti Rok i Posedarje, u smjeru Dubrovnika, a za sav promet ostaje zatvorena u smjeru Zagreba.

Autocestom A1 u smjeru Splita vozi se krajnje oprezno i uz ograničenje brzine do maksimalnih 40 kilometara na sat. Iza Tunela sv. Rok još je nekoliko kilometara na tlu bilo snijega, ali ne i na cesti budući da su ralice prethodno očistile kolnik A1.

Brojni su putnici radosno oko 15.30 sati dočekali pokret kolone desetaka vozila među kojima su automobili, kombiji i autobusi. Autocestom A1 u smjeru juga prate ih policija i vozila Zimske službe, izvještava MUP na društvenim mrežama.

 

 

Putnici i vozila ostala su zametena u snijegu u nedjelju popodne nakon što je zapuhala jaka bura koja je onemogućavala sigurnu vožnju po autocesti, a snijeg napadao i pola metra. Noćili su uglavnom u svojim vozilima, kao i u prihvatnim centrima u Lici. Drugi su se pak snašli na odmorištima duž A1.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije