OSTAO JE SAMO PEPEO...

VIDEO Izgorjelo oko 20 kuća, vatrogasci objavili potresne snimke sa zgarišta...

Foto: JVP Split
1/7
13.07.2022.
u 22:54

Pred stanovnicima Zatona, Rasline i okolnih mjesta duga je i besana noć.

Najveći požar ove sezone i jedan od najvećih u posljednjem desetljeću i dalje nije pod kontrolom. Požarište je večeras obišao i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je potvrdio kako je izgorjelo oko 20 kuća. Mjesta Zaton i Raslina, koja su najgore pogođena, trenutno su bez struje.

Podsjetimo, požar je planuo oko podneva, a jak vjetar naglo ga je proširio. U jednom trenutku požar je ušao u središte mjesta i vodila se bitka za svaku kuću. Nažalost neke kuće izgubile su tu bitku. Javna vatrogasna postrojba Grada Splita na Facebooku je objavila snimku sa zgarišta, kako se čini, jedne od kuća koje su izgorjele.

Inače, na požarištu je trenutno više od 200 vatrogasaca, a pomoć i pojačanje stiže iz cijele Hrvatske. Angažirana je i Hrvatska vojska, a kanaderi koji su bili aktivni tijekom cijelog dana vratit će se na požarište u zoru budući da ne mogu letjeti noću.

Pred stanovnicima Zatona, Rasline i okolnih mjesta duga je i besana noć.

Situaciju s požarom pratimo iz minute u minutu OVDJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?