BORAVIO U VILI

VIDEO Dosad neviđene snimke Putina: Ranih 1990-ih u Finskoj igra stolni tenis, ide u ribolov...

Vladimir Putin
Reuters/PIXSELL
25.09.2023.
u 08:11

Sadržaj je snimljen u vili u vlasništvu finske tvrtke Thomesto koja je uvozila drvnu građu iz Rusije. Vila se nalazila na u Raseborgu, na južnoj obali Finske

Pojavila se video snimka koja prikazuje Vladimira Putina, aktualnog ruskog predsjednika, tijekom posjeta Finskoj ranih 1990-ih. Finska televizijska kuća YLE dobila je dosad neviđeni amaterski film od anonimnog izvora. Snimljen je ubrzo nakon što je Putin, koji je tada imao oko 40 godina i bio KGB-ov časnik, postao savjetnik Anatolija Sobčaka, tadašnjeg gradonačelnika Sankt Peterburga.

U videu Putin i Sobčak igraju stolni tenis protiv gradonačelnikovih tjelohranitelja. U jednom trenutku Putin se nasmiješi. Kasnije odlaze u ribolov. Putin, očito svjestan da ga se snima, okrenut je leđima kameri. Prikazana je Putinova tadašnja supruga, Ljudmila, kao i njihove dvije kćeri, Marija i Katerina. Na snimci se vidi i kako se Putin okušava u pikadu, navodi The Guardian

 

 

Sadržaj je snimljen u vili u vlasništvu finske tvrtke Thomesto koja je uvozila drvnu građu iz Rusije. Vila se nalazila u Raseborgu, na južnoj obali Finske. 

Putin se vratio u Sankt Peterburg 1990. nakon što je pet godina proveo kao obavještajni časnik KGB-a u istočnonjemačkom gradu Dresdenu. Pridružio se Sobčakovom timu i postao šef odbora za vanjske odnose, odgovoran za trgovinske poslove i strana ulaganja.

Iz tog razdoblja datiraju i prve optužbe protiv Putina za korupciju. Putin tvrdi da je dao ostavku u KGB-u u kolovozu 1991. u znak prosvjeda zbog neuspješnog državnog udara protiv Mihaila Gorbačova.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije