rim

Veliki prosvjed protiv legalizacije istospolnih brakova

prosvjed
30.01.2016.
u 21:42

Tisuće stanovnika Italije okupilo se danas u glavnom gradu Rimu kako bi prosvjedovali protiv prijedloga zakona o legaliziranju istospolnih brakova u ovoj zemlji, prenosi Prvi.tv

Talijani su danas izrazili nezadovoljstvo zbog prijedloga zakona o legaliziranju istospolnih brakova koji je predložila zastupnica Demokratske stranke Monica Cirrina.

Građani iz svih dijelova Italije tijekom prosvjeda istaknuli su transparente poput "Majka, otac, sin, obitelj, populacija, nacija, identitet, sloboda", "CirriNO, živjela djeca i obitelj", te "Mi branimo obitelj."

Zastupnici u parlamentu Italije idućeg tjedna bi trebali glasati o prijedlogu zakona koji predviđa legalizaciju istospolnih brakova u Italiji, koja je inače jedna od rijetkih zemalja zapadne Europe u kojoj ovaj zakon nije na snazi. Prijedlog zakona također predviđa i ograničena prava na usvajanje djece.

Podsjetimo da su prošlog tjedna u gradovima širom Italije održani masovni prosvjedi za legalizaciju istospolnih zajednica, na kojima je sudjelovalo blizu milijun građana. Oni su pozvali vladu da donese zakon kojim će se legalizirati istospolne zajednice.

Kada je u pitanju talijanska vlada ona je podijeljena po ovom pitanju a tu je svakako i veliki utjecaj Katoličke Crkve. Papa Franjo je ranije iznio protivljenje Crkve po ovom pitanju, te istakao je tradicionalna obitelj, "ona koju Bog želi"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?