nove mjere

Vatikan online putem prenosio papinu misu

papa
09.03.2020.
u 12:39

Papina misa, koju je danas online putem prenosio Vatikan, dokaz je novih mjera koje je uvela Sveta stolica kako bi suzbila širenje virusa u skladu  s ograničenjima koja je uvela talijanska vlada

Papa Franjo u ponedjeljak je predvodio jutarnju misu u kapeli vatikanskog hotela u kome živi, i ponudio je molitve za ljude zaražene koronavirusom i one koji brinu za njih.

Franjina misa, koju je danas online putem prenosio Vatikan, dokaz je novih mjera koje je uvela Sveta stolica kako bi suzbila širenje virusa u skladu  s ograničenjima koja je uvela talijanska vlada. Sa 7.375 zaraženih ljudi, Italija ima najvišu stopu zaraze izvan Azije.

S 83 godine života i uklonjenim jednim plućnim krilom, Franjo bi bio u riziku od ozbiljnih komplikacija ukoliko se zarazi virusom. On se prehladio prije dva tjedna, ali danas je izgledao oporavljen i nastavio je s privatnim sastancima, uključujući i one s biskupima iz Francuske i dvojicom veleposlanika koji napuštaju Vatikan.

Vatikan, grad država u srcu Rima, potvrdio je jedan pozitivan slučaj na koronavirus. Vatikanski nacionalni muzeji su zatvoreni, a širom zemlje je talijanska Katolička crkva prekinula s misama i drugim ceremonijama kako bi spriječila veća okupljanja, prenosi Associated Press.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije