Meteorolozi upozoravaju

Uragan Irma se okomio na Floridu, strahuje se od opasnih plimnih valova

Foto: FENA/Xinhua
1/4
11.09.2017.
u 09:34

Gotovo dva i pol milijuna domaćinstava na Floridi ostalo je bez struje, a popravci na električnom sustavu mogli bi trajati tjednima

Uragan Irma pogodio je u nedjelju jugozapad Floride snažnim vjetrovima, obarajući dalekovode, čupajući drveće iz korijena, pretvarajući ulice u rijeke i ostavljajući za sobom trag od ruševina.

Meteorolozi upozoravaju sve koji se nalaze na putu ovom uraganu da se pripreme na "opasne plimne valove" i bujične poplave, izvještava CNN.

Irma je sada uragan prve kategorije i trenutno nosi vjetrove jačine 140 kilometara na sat.

Centar uragana je u blizini Lakelanda na Floridi, istočno od Tampe. Očekuje se da će se tijekom jutra u ponedjeljak kretati sjeverno, preko zapada poluotoka Floride.

Veliki dio Miamija je pod vodom zbog plimnog vala, a dva građevinska krana su oborena.

Lokalni mediji javljaju da je skoro četiri milijuna ljudi u saveznoj državi Floridi bez struje, a televizijski signali su u potpunosti prekinuti.

Kako izvještava Xinhua, uveden je policijski sat od 19 sati u subotu do 7 u nedjelju, te je rečeno da policija i vatrogasci neće odgovarati na pozive nakon što brzina vjetra dostigne 63 kilometra na sat.

Najmanje 27 osoba je poginulo na Karibima od posljedica uragana Irma, te se očekuje da će ovaj broj rasti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?