Opet ISIL:

'Uništit ćemo Bijelu kuću, Big Ben i Eiffelov toranj'

Bijela kuća
13.03.2015.
u 11:09

Glasnogovornik kalifata Abu Muhammad al-Adnani je u poruci pozvao muslimane da se mobiliziraju za džihad i da dođu pomoći svojoj braći u Zapadnoj Africi

ISIL će raznijeti Bijelu kuću, Big Ben i Eiffelov toranj, poručio je u četvrtak u audio poruci glasnogovornik kalifata. U prvom obraćanju nakon dvomjesečne stanke, Abu Muhammad al-Adnani je prihvatio ponudu nigerijskih terorista Boko Harama za suradnju. Naveo je gradove "koje žele" - od Pariza i Rima do Jeruzalema i Kabula. Audio poruku koja traje 28 minuta prevela je obavještajna grupa SITE. Radi se o pokušaju da se podigne moral džihadista i zastraši međunarodna publika nakon niza poraza koje Islamska država trpi u Iraku. Al-Adnani je u poruci pozvao sve muslimane da se mobiliziraju za džihad i da dođu pomoći svojoj braći u Zapadnoj Africi, piše National Post.

ISIL prihvatio 'zavjet na vjernost' Boko Harama

Nigerijska teroristička skupina Boko Haram zavjetovala se na vjernost ISIL-u koji je to prihvatio. Svoje odobravanje izrazili su u videoporuci u kojoj kažu da će sada proširiti kalifat na Zapadnu Afriku, javlja Al Jazeera. Iako autentičnost snimke još nije potvrđena, audiozapis je sličan ranijim porukama glasnogovornika ISIL-a Mohameda al Adnanija. Militanti Boko Harama već šest godina bore se protiv nigerijske Vlade i žele uspostaviti šerijatsku državu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije