"Mrtva Europa - Smrt i novac"

Umjetnici na zidu u Frankfurtu nacrtali dječaka Aylana

zid
12.03.2016.
u 11:24

Dvojica umjetnika su na zidu u njemačkom gradu Frankfurtu nacrtali dječaka Aylana, čije beživotno tijelo je 2015. godine more izbacilo na plažu u Bodrumu, što je pažnju svjetske javnosti privuklo na tragediju koju doživljavaju mnoge izbjeglice na putu prema Europi

Umjetnici Justus Becker i Oguz Sen su na zidu u blizini Europske centralne banke (ECB) nacrtali grafit u liku dječaka Aylana.

Grafit, koji su dvojica umjetnika nazvali "Mrtva Europa - Smrt i novac", privukao je veliku pažnju njemačkih medija. Za crtež, koji je naslikan na zidu veličine 120 metara kvadratnih, utrošeno je 50 litara boje i 80 sprejeva.

Crtež će do kraja ljeta ostati na zidu kako bi skrenuo pažnju javnosti na tragediju kroz koju prolaze mnoge izbjeglice u pokušaju kako se domognu Europe. Brod sa 14 sirijskih izbjeglica u rujnu 2015. godine potonuo je u Egejskom moru pri pokušaju da dođe do grčkih otoka, prenose Vijesti.ba

Tom prilikom je poginulo pet osoba, među kojima i dvogodišnji Aylan, čije beživotno tijelo je more izbacilo na plažu u Bodrumu, a stravične fotografije tog prizora našle su se na naslovnicama svih svjetskih medija i postale simbol stradanja sirijskih izbjeglica na putu nade ka Europi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije