Oleksij Reznjikov

Ukrajinski ministar: Wagner grupa je uništena. Više ne postoji kao ozbiljna postrojba

wagner
ANTON VAGANOV/REUTERS
25.08.2023.
u 20:20

Po riječima ukrajinskog ministra, Prigožinov navodni odlazak je "oslabio" ruskog predsjednika Vladimira Putina

Paravojna skupna Wagner je "uništena", ocijenio je ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznjikov, u razgovoru objavljenom u petak, nakon navodne smrti njezina vođe Jevgenija Prigožina. "Iskreno govoreći, Wagner grupa više ne postoji kao ozbiljna postrojba, kakva je bila prije godinu dana. Uništeni su", ocijenio je Reznjikov u razgovoru za njemački tjednik Welt am Sonntag koji izlazi nedjeljom.

Po riječima ukrajinskog ministra, Prigožinov navodni odlazak je "oslabio" ruskog predsjednika Vladimira Putina. "To svijetu pokazuje da se Putinu više ne može vjerovati, ako je s nekim sklopio dogovor, a onda ga prekršio", dodao je Reznjikov, vidi se iz isječaka tog razgovora objavljenog unaprijed. 

Vladimir Putin je nazivao Jevgenija Prigožina, s kojim je bio blizak od 1990-ih, izdajnikom, zbog oružane pobune 23. i 24. lipnja. Prigožin je odustao od pobune nakon dogovora s Kremljem koji je predviđao njegov izgon u Bjelorusiju zajedno s njegovim ljudima i prekid kaznenog progona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?