Ankara

Uhićeno 16 terorista ISIL-a zbog planiranja napada

teroristički napadi
12.01.2016.
u 15:52

 Policija u Ankari uhitila je 16 pripadnika terorističke organizacije Islamske države, među kojima jednog državljanina Turske, za koje je utvrđeno da su pripremali teroristički napad u ovom gradu.

Prema informacijama do kojih je došao novinar AA, ekipe policija je uhitila najmanje 16 pripadnika ISIL-a, koji su planirali izvesti teroristički napad na više lokacija u centru Ankare.

Državljanin Turske incijala I. K., za kojeg se smatra da je vođa terorističke grupe, uhićen je u jednom restoranu u Ulici Tunali Hilmi u Ankari.

Ostalih 15 uhićenih su sirijski državljani, i oni su proslijeđeni policijskom uredu za strance, a kasnije će biti deportirani izvan zemlje, prenose Nezavisne.com

Nad turskim državljaninom I. K. izvršena je kriminalistička obrada, nakon čega je izveden pred sud te mu je određen pritvor.

U akciji su zaplijenjene velike količine različitih dokumenata koji pripadaju terorističkoj organizaciji.

U glavnom gradu Turske u prvoj polovini listopada prošle godine došlo je do terorističkog napada u kojem je poginulo 97, a ranjeno više od 400 osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?