DVOJICA NA JEDNOG

Ugurali crnog mladića u mrtvački sanduk i htjeli ga zapaliti

DVOJICA NA JEDNOG
17.11.2016.
u 13:00

Dvojica bijelih Južnoafrikanaca izvedena su danas pred sud u tamošnjem gradu Middleburgu pod optužbom da su jednog crnog mladića ugurali u mrtvački sanduk, a zatim mu prijetili da će ga zapaliti, prenosi Net.hr

Ovaj rasistički incident dogodio se nedavno, a pred sud su izvedeni farmeri Willem Oosthuizen i Theo Martins Jackson, piše The Guardian.

Pred sudom izbio sukob prosvjednika

Istodobno, pred zgradom suda okupilo se mnoštvo ljudi. S jedne strane antirasistički skup organizirali su članovi vladajuće stranke ANC (Afrički nacionalni kongres) dok su s druge bili članovi oporbenih stranaka i skupina.

Između njih je ubrzo izbio sukob, a sudac je u takvoj užarenoj atmosferi odgodio suđenje dvojici farmera do 25. siječnja sljedeće godine.

Farmeri snimali svoje iživljavanje

Vladavina bijele manjine, koja je u Južnoj Africi provodila rasističku i segregacijsku politiku poznatu kao apartheid, okončana je 1994. godine, no i dalje ima rasističkih incidenata.

Za ovaj u Middleburgu saznalo se jer je jedan od farmera mobitelom snimio mučenje crnoputog mladića, a snimka se uskoro pojavila na internetu.

Na njoj se vidi kako mladić stisnut u lijesu jeca i preklinje jednog od zlostavljača koji ga odozgo tlači poklopcem i prijeti mu da će sanduk politi benzinom i zapaliti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?