Nakon napada u Kölnu:

Udvostručila se prodaja oružja u Njemačkoj

oružje
28.01.2016.
u 16:54

Potražnja za oružjem za samoobranu naglo je porasla u Njemačkoj. Riječ je o nesmrtonosnom oružju poput plinskih pištolja, suzavaca, elektrošokera i slično, prenosi Prvi.tv

Broj se skoro udvotručio a istoj je i sa zahtjevima za izdavanje licence za takvu vrstu oružja za samoobranu.

Nakon brutalnog seksualnog zlostavljanja i pljačkanja stotina žena kod željezničkog kolodovora u Kölnu, ali i drugim njemačkim gradovima, na dočeku Nove godine, kada je i policija bila bespomoćna, naglo je porastao broj interesiranih za nošenje oružja.

Najviše se prodaju torbice za skriveno nošenje pištolja, zračni pištolji, suzavci i oružje za omamljivanje.

Prodavač u regiji Sjeverna Rajna-Vestfalija kazao je za Deutsche Welle da mu se prodaja utrostručila nakon jezivih događaja u Köelnu jer, kako je, primijetio:

Za razliku od Sjedinjenih Država, njemački zakoni ne dozvoljavaju jednostavan pristup vatrenom oružju. Međutim, tzv. ‘dozvola za maleno oružje’ (Kleinen Waffenschein) podrazumijeva legalnu kupnju i nošenje nesmrtonosnog oružja za samoobranu, poput plinskog pištolja.

Da bi dobila dozvolu za nošenje takvog oružja, osoba ne mora poći psihijatrijsku procjenu niti obuku, što je pak obavezno kod dozvole za nošenje vatrenog oružja.

U Köelnu je početkom siječnja 300 ljudi apliciralo za nošenje nesmrtonosnog oružja. Usporedbe radi, cijele 2015. apliciralo je tek 408 osoba, javlja Spiegel, prenosi Danas.hr.

Žene diljem Njemačke upisuju i tečajeve za samoobranu. Povećao se i broj traženih riječi na internetu poput ‘dozvola za oružje’, ‘suzavac’, ‘samoobrana’, piše RT.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?