Jordan

U zoru pogubljena Sajida al-Rishawi

tupača
04.02.2015.
u 11:19

Jordan je pogubio dva zatvorenika Al Kaide prije zore, odgovarajući tako na IDIL-ovo ubojstvo pilota Moatha al-Kasabeha, kazao je predstavnik tamošnje vlade

Ubijeni su Sajida al-Rishawi, čije je puštanje prethodno zahtijevao IDIL, kao i Ziad Karbouli.  Al-Rishawi je ubijena zbog uloge u bombaškom napadu 2005. godine na vjenčanju u Jordanu, kada su poginule desetine ljudi. Karbouli je bio osuđen na smrt 2007. godine zbog terorističkog napada u kojemu je ubijena jedna osoba kao i planiranje drugih terorističkih napada te posjedovanje oružja, kazao je zvaničnik Vlade Jordana. Egzekucije su izvršene nakon što je IDIL objavio snimku brutalnog spaljivanja jordanskog pilota. Jordan je tada obećao osvetu i primjerenu kaznu. Podsjećamo, prošli tjedan su militanti IDIL-a prijetili kako će ubiti jordanskog pilota ako Al Rishawi ne bude oslobođena. Jordan je pristao na razmjenu, ali je tražio dokaz da je pilot živ. U međuvremenu, objavljen je snimak na kojem se vidi da je Al Kasasbeh živ spaljen.

Komentara 1

Avatar varešak
varešak
17:24 04.02.2015.

Ovo je oko zaoko zub za zub, samo neznam dokle će to dovesti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije