VATIKAN

U video poruci Papa poziva svijet da više cijeni žene

papa
03.05.2016.
u 20:30

"Neporeciv je doprinos žena u svim područjima ljudske aktivnosti, počevši od obitelji", kazao je papa Franjo

Papa Franjo je u utorak u mjesečnoj video poruci pozvao svijet da više cijeni žene posvuda u svijetu i da potvrdi važnost njihove temeljne društvene uloge.

"Neporeciv je doprinos žena u svim područjima ljudske aktivnosti, počevši od obitelji", kazao je papa Franjo upitavši se istodobno je li dovoljno to tek priznati.

"Moramo osuditi seksualno nasilje koje trpe žene i ukloniti prepreke koje sprečavaju njihovo puno uključenje u društveni, politički i gospodarski život", inzistirao je Papa u poruci.

"Ovo je molitva, neka se u svim zemljama svijeta žene cijene i poštuju, i neka njihova društvena uloga bude priznata", dodao je.

"Kad ne bismo pozorno slušali glasove žena u odlučnim trenucima života Crkve, izgubili bismo odlučne i neophodne doprinose za izradu novih planova", objasnio je papa Franjo.

Monsignor Pietro Parolin, drugi čovjek Vatikana, predstavio je u utorak novu verziju mjesečnog priloga lista Osservatore Romano o ženama u Crkvi.

Taj mjesečnik vodi povjesničarka Lucetta Scaraffia, koja se istaknula tijekom sinode o obitelji u listopadu stajalištem o premalom broju žena u raspravama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije