PUCNJAVA U NJEMAČKOJ

U stanu s napadačem pronađeno i tijelo njegove mrtve majke

Reuters
20.02.2020.
u 11:00

Savezno tužiteljstvo objavilo je u četvrtak kako postoje naznake da se radi o ultradesnim motivima napada te da je klasificiralo djelo kao terorističko

Ministar unutarnjih poslova njemačke savezne države Hesse Peter Beuthkazao je u četvrtak da je motiv napada u Hanauu ksenofobija te da su 43-godišnji napadač i njegova majka pronađeni mrtvi s prostrijelnim ranama u njegovu domu.

U Hanauu, gradu istočno od Frankfurta, u srijedu navečer ubijeno je osam osoba kada je napadač izveo dva oružana napada na nargila barove.

Po pisanju lista Bilda, napadač je prvo ispred nargila bara "Midnight" ubio troje i ranio jednu osobu. Potom se odvezao u četvrt Kesselstadt gdje je upao u drugi bar istog tipa "Arena" i ubio još petero te ranio četvero ljudi.  

Jedna je osoba naknadno preminula pa se broj umrlih povećao na devet.

Policija je nakon toga u stanu napadača otkrila tijelo 72-godišnje žene i tijelo napadača te vjeruje da si je oduzeo život. Napadač je, prema Beuthu, Nijemac.

Beuth je kazao kako se istražuje postoji li kakvo pisano priznanje o kojemu je izvijestio list Bild. On je kazao kako mu nije poznato tko su bili posjetitelji šiša barova u vrijeme napada.

Beuth je kazao i kako je napadač legalno posjedovao oružje i bavio se lovom

. List prenio je da su neke od žrtava ultradesnog napadača kurdskih korijena, ne navodeći izvore. Među devet ubijenih je pet mladih osoba uključujući jednu ženu.

Savezno tužiteljstvo objavilo je u četvrtak kako postoje naznake da se radi o ultradesnim motivima napada te da je klasificiralo djelo kao terorističko.

"Savezno tužiteljstvo preuzelo je istragu i postoje naznake ekstrenmo desne pozadine", kazao je glasnogovornik tužitelja.

Glasnogovornik turskog predsjednika u Ankari je kazao kako su među ubijenima u Hanauu i turski državljani.

Ankara očekuje od njemačkih vlasti da "ulože maksimalni napor" da oktriju sve detalje slučaja, kazao je Ibrahim Kalin, glasnogovornik Tayyipa Erdogana.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije