vučić

U Srbiji želim izgraditi duplo više kilometara autoputa nego što je uradio Tito

Vučić
06.11.2016.
u 20:00

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na Summitu "16+1" u Rigi da želi da u idućem razdoblju u Srbiji bude izgrađeno dvostruko više kilometara autoputa nego tijekom 35 godina vladavine Josipa Broza Tita.

Vučić je u okviru Samita lidera zemalja Srednje i Istočne Europe i Kine u glavnom gradu Latvije razgovarao sa predstavnicima kineske tvrtke CRBC o dionicama autoputeva za koje su potpisani ugovori, prenosi Blic.rs.

Prema njegovim riječima, Kinezi su zainteresirani i za dionicu autoputa od Požege do Boljara, na granici sa Crnom Gorom, pošto je to u skladu sa njihovom strategijom izlaska na Jadransko, Baltičko i Crno more.

Vučić je dodao da su predstavnici BiH na summitu Kina i 16 eurospkih zemalja spominjali vezu od Sarajeva preko Beograda ka centralnoj Europi, dok Makedonci inzistiraju na vezi Beograd-Skoplje-Solun.

"Srbija je negdje u centru koridora puteva. Sve se više stvari vrti oko Beograda i prije svega Niša", rekao je Vučić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije