Politički kaos

U Portugalu BDP još 7,8 posto niži nego uoči krize 2007.

Eduardo Ferro Rodrigues (L) of Socialist Party is congratulated by his leader Antonio Costa (R), after his election as Portuguese Parliament President in Lisbon, Portugal, October 23, 2015. Portugal's opposition Socialists pledged on Friday to topple the
07.11.2015.
u 06:15

Ne daju vlast komunistima i ljevičarima jer su protivnici EU i štednje

Portugal je nakon izbora 4. listopada zapao u krizu jer je predsjednik Anibal Cavaco Silva odbio dati mandat lideru ljevice koji ima većinu, ali je orijentiran protiv oštrih mjera štednje pod kojima Portugalci stenju već tri godine.

Predsjednik izabrao

Premijer je tako po volji predsjednika ostao isti kao i prije izbora koje je izgubio, ali sad Peddro Passos Coelho više nema većinu. U utorak 10. studenoga Coelho bi mogao izgubiti vlast pri predstavljanju ministara jer ljevica najavljuje glasanje o povjerenju vladi u parlamentu. Ljevicu čine tri stranke, Socijalistička partija, Lijevi blok i Komunisti, zajedno imaju solidnu većinu od 122 mandata u portugalskom parlamentu koji ima ukupno 230 mjesta. – Bez političke stabilnosti Portugal će postati zemlja koju nije moguće kontrolirati, a takvoj zemlji nitko ne vjeruje – upozorio je predsjednik uoči ključne sjednice parlamenta, Assembleije, braneći se od napada da je prekoračio svoje ovlasti kad je mandat dao premijeru koji nema većinu.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije