OGLASIO SE I TRUMP

U neredima ubijen umirovljeni policajac: Umjesto da mu pomognu, uživo prenosili njegovu smrt

Reuters/Pixsell
03.06.2020.
u 10:34

Neredi su se dogodili nakon mirnih prosvjeda zbog smrti George Floyda, Afroamerikanca kojeg je ubio policajac.

Umirovljeni policajac iz St. Louisa David Dorn (77) ubijen je u neredima od strane izgrednika koji su provalili u dućan njegova prijatelja. On je pronađen na ulici nakon nereda koji su se dogodili nakon mirnih prosvjeda zbog smrti Georgea Floyda. 

Ubojstvo i krađa objavljeni su na Facebook Liveu, no u međuvremenu maknuto je s Interneta. Policija do sada nije objavila detalje tragične smrti, niti je itko uhićen. 

- Čovjek je upravo upucan i ubijen ispred dućana - ustvrdio je Marquello Futrell koji je vidio snimku ubojstva na Facebooku i dodao:

- Jedno je biti žrtva napada ili pljačke, a drugo je ležati u vlastitoj krvi i zapomagati za pomoć koja ne dolazi osim oni ljudi koji objavljuju snimku njegove smrti na Facebooku. Uznemiren sam i ne mogu spavati! 

Kako je supruga ubijenog policajca kazala lokalnim medijima, njezin muž je bio prijatelj vlasnika dućana i provjeravao bi ga u slučaju aktivacije alarma. 

Umirovljeni policijski kapetan služio je 38 godina u St. Louisu prije nego što je otišao u mirovinu 2007. godine. Nakon toga, služio je kao policijski načelnik u malenom gradiću na sjeveru St. Louisa Moline Acres. 

Policijski načelnik St Loiusa pukovnik John W. Hayden Jr. naveo je kako je ovo tužno vrijeme za njih i kako je Dorn bio dobar kapetan te uzor mnogim policajcima, prenosi Daily Mail. 

O njegovoj smrti oglasio se i američki predsjednik Donald Trump. 

- Naše najveće poštovanje obitelji Davida Dorna, sjajnog policijskog kapetana iz St. Louisa koji je bio jučer upucan i ubijen od strane pljačkaša. Poštujemo naše policijske dužnosnike, možda i više nego prije. Hvala vam - stoji u tvitu koji je objavio. 

U neredima u St. Louisu upucana su četiri policajaca, a brojni dućani su opljačkani. Neredi su se dogodili nakon mirnih prosvjeda zbog smrti George Floyda, Afroamerikanca kojeg je ubio policajac. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?