makedonija

U Makedoniji Dan žalosti zbog 22 poginulih u nevremenu

nevrijeme
08.08.2016.
u 12:53

U Makedoniji je danas Dan žalosti nakon što su u poplavama u Skoplju i okolici, koje je izazvalo nevrijeme, poginule najmanje 22 osobe, od kojih je najmlađa imala samo dvije godine.

Prema posljednjim informacijama iz policije, 20 osoba je identificirano i predano obiteljima, a za dvije se čeka da bude potvrđen identitet.
U zastrašujućem nevremenu koje je pogodilo Skoplje u subotu navečer, najviše je nastradalo područje Sinđelića, Stajkovca, Smilkovca i Aračinova, a veliki problemi pojavili su se i na skopskoj obilaznici.

Spasilačke ekipe spasile su više od 1.000 građana, ali se šest osoba vode kao nestale. Grad Skoplje i općina Gazi Baba, u kojima su živjeli poginuli, pomoći će obiteljima sa po 4.500 eura.

Vlada Makedonije proglasila je zbog nevremena izvanredno stanje i na području općina Skoplje i Tetovo, u kojima nije bilo ljudskih žrtava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?