Pravi sretnik

U jednom danu zaradio 800 milijuna dolara

03.06.2020.
u 20:19

Vrijednost dionica tvrtke "Zoom" na burzi Nasdaq proteklog petka porasla je 9,7 posto. Tržišna kapitalizacija kompanije prvi put je premašila 50 milijardi dolara.

"Bloomberg" napominje da je potražnja za uslugama videokonferencija porasla 160 posto u posljednjih nekoliko mjeseci. Još početkom godine vrijednost "Zooma" nije prelazila 20 milijardi dolara.

Agencija ističe da je sada IT tvrtka vrjednija od američkog proizvođača traktora "Dear & ko" i farmaceutskog giganta "Biogena" zajedno. Istovremeno, tržišna kapitalizacija "Zooma" je 55 puta veća od očekivanih godišnjih prihoda, iako je za IT firme iz S&P 500 indeksa taj broj u prosjeku na sedmom mjestu, piše "Bloomberg".

Bogatstvo Erika Juana, osnivača i izvršnog direktora kompanije "Zoom", poraslo je više od 800 milijuna dolara samo u petak, dosegnuvši nevjerojatnih 9,3 milijarde dolara, prenosi Indikator.

U samo nekoliko mjeseci "Zoom" je zabilježio 20 puta više korisnika.

Prema analitičarima, snažan skok na burzi posljedica je pozitivnih očekivanja ulagača, koji računaju na dugoročno povećanje dobiti IT kompanija u slučaju pandemije virusa korona.

Usluga videokonferencije koju nudi "Zoom" postala je izuzetno popularna u proljeće ove godine, kada su mnogi diljem svijeta bili prisiljeni da rade od kuće.

Nedavno su tisuće snimki "Zooma" procurile u javnost. Među njima su bile i snimke osobnih razgovora i sesije s psihoterapeutima, a u nekim razgovorima su ljudi otkrivali i svoje brojeve telefona, pa čak i financijske podatke. U "Zoomu" su priznali da aplikacija nije dovoljno sigurna, ali to nije uplašilo korisnike. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?