radosna vijest

U Jadranu otkriveno čak 10 novorođenih dupina

Foto: Institut Plavi svijet
1/2
22.07.2017.
u 14:50

Izgleda da se dogodio baby - boom dupina u cresko - lošinjskom akvatoriju. Istraživački tim biologa otkrio je i podijelio s javnosti radosnu vijest da su u protekla dva dana opazili čak 10 novih mladunaca.

Vijest su objavili predstavnici Instituta Plavi svijet te je podijelili na svojoj stranici na Facebooku. ‘Dragi prijatelji donosimo vam radosne vjesti! Ovoga tjedna naš je istraživački tim opazio skupinu od čak 49 dupina, među kojima je bilo i 9 novorođenih mladunaca. Ono najljepše je što je njih pet nespretno plivalo uz ženke koje su postale majke po prvi put!’, stoji između ostalog u objavi na Facebooku, prenosi Tportal.hr. 

Institut Plavi svijet kroz svoja tri programa - znanstveno istraživački, edukacijski i program zaštite - provodi više projekata s ciljem prikupljanja informacija o životu ugroženih morskih organizama (prije svega morskih sisavaca i morskih kornjača), obrazovanja javnosti i raznih interesnih skupina. time želimo doprinijeti očuvanju morskog okoliša. Također, cilj nam je multidisciplinarnim pristupom i suradnjom poduprijeti održivi razvoj otočnih, lokalnih zajednica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije