iz zasjede

U Iraku ISIL iz zasjede ubio 27 provladinih boraca

isil
19.02.2018.
u 17:16

Dvadeset sedam pripadnika iračkih provladinih snaga, koje su imale važnu ulogu u borbi sa skupinom Islamskom državom (ISIL), ubijeno je u nedjelju iz zasjede koju su im džihadisti postavili blizu Kirkuka, na sjeveru zemlje, priopćile su u ponedjeljak te paravojne snage.

"U nedjelju navečer, postrojba Hačd al Čabija upala je u zasjedu terorističke skupine Islamske države u okolici Havije. Napadači su bili u vojnim odorama i 27 naših junaka poginulo je u borbi mučeničkom smrću", navodi se u priopćenju snaga koje uglavnom čine šijitske milicije.

Ta je postrojba, dodaje se u priopćenju, "ovih dana izvodila operacije kako bi zaustavila teroriste i razbila 'spavajuće' ćelije u okrugu Haviji", u pokrajini Kirkuku.

Po riječima generala policije u Kirkuku, koji je htio ostati anoniman, većini žrtava je odrubljena glava.

Ovo je najteži izgred otkad su vladine snage u listopadu oslobodile okrug Haviju, posljednje uporište IS-a na sjeveru Iraka. No, Hačd upozorava da IS nije potpuno nestao i da njegove ćelije otad vode skriveni rat.

Premijer Haider al Abadi je naredio provođenje istrage o incidentu, rekao je Faleh al Fajad, vođa Hačda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?