Uzbuna zbog paklenih vrućina:

U Indiji zabilježena najveća temperatura u povijesti

Indija
20.05.2016.
u 09:20

Novi temperaturni rekord dosegnut je u četvrtak u Indiji s temperaturom od 51 Celzijevih stupnjeva u jednom gradu na sjeveru zemlje, zahvaćenom valom topline, objavile su meteorološke službe u petak.

Rekord je zabilježen u Phalodiju, u pustinjskoj državi Radžastan, oko 600 kilometara zapadno od New Delhija. Prethodni rekord potječe iz 1956. godine, sa zabilježenih 50,6 Celzijevih stupnjeva.

"Jučer je zabilježena najviša temperatura ikada u zemlji - 51 Celzijevih stupnjeva u Phalodiju", kazao je B.P. Yadav, visoki dužnosnik Indijskog meteorološkog zavoda.

Temperature redovito premašuju 40 Celzijevih stupnjeva na sjeveru Indije u svibnju i lipnju, najtoplijim mjesecima u godini, ali rijetko dosežu 50 stupnjeva.

Meteorološke službe objavile su uzbunu zbog "jakog vala vrućine" koji bi se trebao zadržati na sjeveru i zapadu Indije tijekom vikenda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?