CURENJE INFORMACIJA

Trumpov zaokret: 'Ipak nisam snimao razgovor s bivšim šefom FBI-a'

Donald Trump
Reuters/PIXSELL
23.06.2017.
u 07:18

Zastupnici koji istražuju navode o uplitanju Rusije u američke izbore 2016. zatražili su od Bijele kuće snimke razgovora s Comeyem, kojega je Trump smijenio u svibnju

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u četvrtak da nije snimao svoje razgovore s Jamesom Comeyem i da ne posjeduje takve snimke nakon što je prošli mjesec rekao da možda ima snimke koje bi mogle naškoditi bivšem direktoru FBI-a.
 

"Nakon nedavnih izvješća o elektronskom nadzoru, presretanju i ilegalnom curenju informacija, ja ne znam postoje li snimke mojih razgovora s Jamesom Comeyem, ali ja ih nisam snimao niti posjedujem takve snimke", napisao je Trump na Twitteru. Zastupnici koji istražuju navode o uplitanju Rusije u američke izbore 2016. zatražili su od Bijele kuće snimke razgovora s Comeyem, kojega je Trump smijenio u svibnju. Ubrzo nakon što ga je smijenio, Trump je objavio na Twitteru da je Comeyu "bolje da se nada da ne postoje nikakve snimke njihovih razgovora prije no što počne razgovarati s medijima". Pitanje ruske upletenosti bacilo je sjenu na prvih pet mjeseci Trumpovog mandata i odvratilo je pozornost s pokušaja republikanaca u Kongresu da reformiraju zdravstvo i porezni sustav. Trump je nedavno optužio Comeya da je kukavica jer je novinarima dao kompromitirajuće bilješke o njihovim privatnim susretima, koje otkrivaju da je američki predsjednik tražio od njega da odustane od istrage o ruskoj aferi. Također ga je optužio da laže nakon što je saslušan u Senatu. Comey je svjedočio pred Senatom da ga je predsjednik tražio da odustane od istrage bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna i njegovih navodnih veza s Rusijom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?