Američki predsjednik

Trump: "vrijeme je za promjene" u Iranu

01.01.2018.
u 16:12

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u ponedjeljak da je "vrijeme za promjene" u Iranu i da su građani te zemlje "gladni" slobode, nakon višednevnih smrtonosnih prosvjeda protiv vlade u Teheranu.

- Iran je zatajio na svakoj razini, usprkos užasnom sporazumu koji je s njim sklopila Obamina administracija - naveo je Trump u tweetu, misleći na nuklearni sporazum postignut u vrijeme njegovog demokratskog prethodnika Baracka Obame.

- Veliki iranski narod godinama je ugnjeten. Oni su gladni hrane i slobode. Skupa s ljudskim pravima, otima se blago Irana. Vrijeme je za promjene! - navodi Trump. 

Trump se često oglašavao na Twitteru povodom prosvjeda u Iranu otkako su izbili u prošlom tjednu.

- Svijet to promatra! - naveo je on, ponovno postavljujući snimak svog govora u Generalnoj skupštini UN-a.

- Represivni režimi ne mogu vječno trajati i doći će dan kada će se iranski narod suočiti s izborom - navodi on u tweetu, citirajući riječi iz govora.

Iranski predsjednik Hassan Rouhani uzvratio je, međutim, rekavši da američki čelnik - čije je "kompletno biće" protiv iranskog naroda - "nema nikakvo pravo" da se solidarira s demonstrantima.

Deset ljudi poginulo je tijekom noći u Iranu, javili su lokalni mediji, čime je ukupan broj ubijenih u četiri dana prosvjeda porastao na 12, prenosi AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?