napredak

Trump: Sastanak Pompea sa sjevernokorejskim izaslanstvom odvija se jako dobro

31.05.2018.
u 19:03

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je danas da je na sastancima sjevernokorejskih i američkih dužnosnika u New Yorku ostvaren dobar napredak, dodajući kako se očekuje da izaslanstvo Pyongyanga otputuje u Washington narednog dana.

Trump je novinarima u vojnoj bazi u Marylandu rekao da se sastanci američkog državnog tajnika Mikea Pompea i sjevernokorejskog generala Kim Yong-chola odvijaju "veoma dobro".

Kim Yong-chol, bivši šef obavještajne službe i jedan od najbližih suradnika sjevernokorejskog lidera, stigao je u New York gdje treba s američkim šefom diplomacije Mikeom Pompeom pripremiti povjesni sastanak Trumpa i Kim Jong-una.

U srijedu je Bijela kuća priopćila da su pripreme za sastanak Trumpa i sjevernokorejskoj lidera, koji je planiran 12. lipnja, u tijeku iako ga je prošli tjedan američki predsjednik otkazao, a zatim se još jednom predomislio, prenosi dpa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije