Predsjednik SAD-a

Trump: Porast zaposlenosti pokazatelj oporavka ekonomije

trump
CARLOS BARRIA/REUTERS/PIXSELL
02.07.2020.
u 19:54

Predsjednik SAD-a Donald Trump kaže da izvještaj o porastu zaposlenosti objavljen u četvrtak pokazuje da se američka ekonomija počela oporavljati od koronavirusa.

Američki poslodavci su u lipnju imali dodatnih 4,8 milijuna radnih mjesta, a stopa nezaposlenosti pala je na 11,1 posto jer se tržište rada poboljšalo, drugi mjesec. Međutim, ekonomija je daleko od toga da povrati ogromne gubitke koje je pretrpjela u proljeće tijekom epidemije koronavirusa, javlja AP.

Trump kaže kako još uvijek postoje sektori gdje se poduzimaju hitne mjere spašavanja. Mnoge države, posebno na jugu i zapadu, doživljavaju nagle skokove u broju slučajeva koronavirusa i što je navelo neke guvernere da uspore tempo ponovnog otvaranja svojih ekonomija.

Sjedinjene Države prijavile su u srijedu rekordnih 50.700 novozaraženih, navodi se u izvješću Sveučilišta Johns Hopkins.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije