UŽAS U OREHOVICI

Teško ozlijeđena djevojčica u Hrvatskoj, pirotehnička raketa je pogodila u glavu

pirotehnička sredstava
01.01.2024.
u 19:16

Na odjelu Županijske bolnice Čakovec utvrđeno je kako je u događaju zadobila teške tjelesne ozljede oka te je prevezena na daljnje liječenje u Zagreb.

U ponedjeljak, 1. siječnja, oko 9 sati u Hrvatskoj, u Orehovici, teško je ozlijeđena mlađa maloljetnica. Ona je najvjerojatnije u dvorištu obiteljske kuće pronašla neaktivirano pirotehničko sredstvo, raketu neutvrđene marke i kategorije (ambalaža uništena uslijed uporabe), a potom je aktivirala raketu koja se u letu odbila od prozora kuće te pogodila djevojčicu u glavu

Na odjelu Županijske bolnice Čakovec utvrđeno je kako je u događaju zadobila teške tjelesne ozljede oka te je prevezena na daljnje liječenje u Zagreb. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Nažalost, ovo nije jedini nesretni slučaj tijekom novogodišnjih blagdana vezan za korištenje pirotehnike u Hrvatskoj. Kod Osijeka je djetetu eksplodirala petarda u ruci, uslijed čega je teško ozlijedilo šaku.

 

Nesreća se dogodila sat vremena prije ponoći, u vikend-naselju kod Ladimirevaca, nadaleko od Osijeka.

- Prilikom nestručnog rukovanja s pirotehničkim sredstvima djetetu je eksplodirala petarda u ruci, uslijed čega je došlo do ozljede šake. Dijete je hitno prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede - izvijestila je PU osječko-baranjska.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije