PUTOVALI BALKANSKOM RUTOM

Teroristi se registrirali u Hrvatskoj dan nakon napada na Pariz

terorizam pariz
11.04.2016.
u 08:02

Istražitelj polako sklapaju komplicirani mozaik koji pokazuje kako su teroristi koristili migrantski val

Francuske službe u tajnom su izvješću zaključile da je većina sudionika terorističkih napada na Pariz ušla u Europu skrivajući se među izbjeglicama i migrantima. A u migrantskom valu u EU je, kako otkriva list Sunday Times, ušao i Pakistanac za kojeg istražitelji sumnjaju da je iskusni proizvođač eksplozivnih naprava, prenosi Vecernji.ba.

Pakistanac Muhammad Ghani Usman i Alžirac Adel Haddadi, za kojeg se sumnja da se bori za ISIL, uhićeni su blizu Salzburga u Austriji krajem studenog. Doplovili su iz Turske do grčkog otoka Lerosa 3. listopada zajedno s dvojicom terorista koji će se kasnije, 13. studenog, raznijeti u napadima u Parizu. No, Usman i Haddadi uhićeni su i u Grčkoj nakon što je grčka policija utvrdila da njihove lažne putovnice pripadaju kontigentu od 4000 sirijskih putovnica koje je ukrao ISIL.

Grčka policija pustila je Usmana i Haddadija 28. listopada, a oni su bez putovnica nastavili put balkanskom rutom.

Kako neslužbeno doznaje Večernji, registrirani su u Hrvatskoj 14. studenog, samo dan nakon napada na Pariz. Odmah prelaze u Sloveniju i u Austriju, gdje traže azil, no revni Austrijanci provjeravaju njihove otiske prstiju u bazi podataka i utvrđuju da su bili uhićeni u Grčkoj. Istražitelji ih terete ih kao teroriste i sumnjaju da su oni samo dio puno veće broja terorista koje je ISIL uspio ubaciti u Europu u kaotičnom migrantskom valu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije