istraživanje pokazalo

Tekućina koju gotovo svi imaju može uništiti koronavirus?

koronavirus
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSEL
18.11.2020.
u 17:24

Prema znanstvenom istraživanju koje je provedeno u laboratoriju na Sveučilištu Cardiff i koje je napravljeno prije početka kliničkih testiranja, kupovna tekućina za ispiranje usta koja sadrži najmanje 0,07 posto cetilpiridinium-klorida (CPC) pokazuje obećavajuće znakove u borbi protiv novog koronavirusa.

Kliničkim testiranjem, koje se tek treba provesti, želi se otkriti može li se korištenjem tekućine za ispiranje usta smanjiti razina virusa u slini zaraženog pacijenta, piše Zimo.

Navedena studija tek treba proći proces znanstvenog recenziranja, no ona podržava rezultate studije objavljene proteklog tjedna u kojoj je isto tako otkriveno da su tekućine za ispiranje usta s CPC-om u sebi učinkovite u smanjivanju virusnog opterećenja. Test koji su proveli znanstvenici Sveučilišta Cardiff u laboratoriju, oponašao je uvjete kakvi se nalaze u nazoorofarinksu (nosnoj i oralnoj šupljini) osobe, a korištena je tekućina za ispiranje usta marke Dentyl.

Iduća su na redu klinička testiranja u kojima će se vidjeti koliko je tekućina za ispiranje usta učinkovita u smanjivanju virusnog opterećenja unutar sline COVID pacijenata u Sveučilišnoj bolnici Wales u Cardiffu. Rezultati tih testiranja bit će objavljeni početkom 2021. godine. Klinička testiranja trajat će ukupno 12 tjedana.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije