Humanost i solidarnost na djelu

Tegljači iz Hercegovine svaki dan voze pomoć Bosni

Humanost na djelu
24.05.2014.
u 10:32

Pomoć se ne vozi samo kamionima, nego i helikopterima, za danas najavljene nove humanitarne akcije

U međugorskoj župi u organizaciji Radiopostaje Mir Međugorje, u suradnji sa župnim uredom, Majčinim selom i Informativnim centrom, u pomoć nastradaloj u poplavama Bosni uključili su se svojim donacijama gotovo svi župljani. Tako je veliki šleper pomoći koji se sastojao od 33 palete otišao u Orašje, a potom kamion potrebitima u Sarajevo. Na vozilima se našla: hrana, voda, odjeća, posteljina, higijenske sanitarije, medicinska pomagala, lijekovi, ribarski čizme, rukavice maske i ostale potrepštine.

Pomoć volontera

Dvadesetak volontera priskočilo je u pomoć te su primali, sortirali pakete i utovarali ih u šleper i kamion. Ništa ljude ne može ujediniti više od nevolje. Katastrofa koju je zadesila Bosnu digla je i župljane Međugorja na noge. Pomoć se slijevala doslovice po cijeli dan. Tako su i ovaj put župljani Međugorja velikodušno iskazali svoju solidarnost sa stradalima. Nastavljeno je otpremanje pomoći iz Ljubuškog u Posavinu helikopterima Hrvatske vojske. Jučer su doletjela dva helikoptera i u dva dana iz Ljubuškog je otpremljeno ukupno oko 14 tona pomoći u vodi, hrani, lijekovima, higijenskim potrepštinama, odjeći. Akcija je izvedena na poticaj Veleposlanstva RH u Sarajevu, a pomoć je dostavljena u mjesta Zasavica, Hrvatska Tišina i Bosanski Šamac. Danas se u Mostaru organizira velika akcija prikupljanja pomoći, a očekuje se kako će veliki broj volontera ponovno doći u župu sv. Ivana i pomoći na spremanju namirnica i ostale donirane robe za područje Bosne.

Akcije se nastavljaju

- Hercegovina još jednom pokazuje kako nije zaboravila Bosnu, te kako ljudi na ovim prostorima nisu imuni na patnje drugih. Nadamo se kako ćemo u dolazećim danima ponovno prikupiti dovoljno pomoći kako bi barem kratkoročno pomogli nastradalom narodu u Orašju, Odžaku, Šamcu i drugih gradovima - rekli su nam naši sugovornici iz Mostara.

Također, akcije se nastavljaju i u drugim gradovima na prostoru Hercegovine, ali srednje Bosne.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije