rim

Talijanski sud ukinuo zabranu obnašanja javne funkcije Berlusconiju

Silvio Berlusconi
12.05.2018.
u 14:38

Talijanski sud ukinuo je zabranu obnašanja javne funkcije Silviju Berlusconiju, što znači da će se on moći kandidirati za premijera na idućim izborima.

Međutim, čini se da je ta odluka donesena prekasno za 81-godišnjeg četverostrukog premijera koji je prije samo tri dana dao blagoslov svom političkom savezniku, Sjevernoj ligi, da oformi vladu bez njega nakon razočaravajućeg izbornog rezultata.

Berlusconi je 2013. godine osuđen za poreznu prevaru, zbog čega je izbačen iz gornjeg doma parlamenta i zabranjeno mu je obnašanje bilo koje izborne funkcije tijekom šest godina, podsjeća Reuters.

No, u odluci objavljenoj u subotu, sud u Milanu koji nadzire provođenje kazni odlučio je da ova zabrana može biti ukinuta godinu dana ranije zbog "dobrog ponašanja".

- Pet godina nepravde konačno je završilo. Berlusconi se opet može kandidirati – priopćila je Berlusconijeva stranka Forza Italia.

Berlusconi je provodio aktivnu kampanju uoči izbora 4. ožujka iako nije bio kandidat. Međutim, Forza Italia nije postigla rezultat kakav je on očekivao, te je on za to okrivio činjenicu da su glasači znali da on ne može biti premijer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?