UDRUŽUJU SNAGE

Talijanske desničarske stranke Mattea Salvinija i Silvija Berlusconija razmatraju spajanje

05.06.2021.
u 18:01

Ove su se glasine pojavile otprilike tjedan dana nakon što je u parlamentu osnovana nova frakcija desnog centra Coraggio Italia

Talijanska konzervativna stranka Forza Italia pod vodstvom Silvija Berlusconija razmišlja o spajanju s desničarskom Ligom Mattea Salvinija, izvijestili su lokalni mediji u subotu.

Stranka Fratelli d'Italia (Braća Italije) navodno se neće pridružiti.

Prema izvješćima, Forza Italia zabrinuta je da bi ekstremno desničarska stranka predvođena Giorgijom Melonijem mogla naštetiti novom bloku.

Izvori u Ligi rekli su da moguće spajanje neće biti "aneksija", već "udruživanje snaga" za Italiju.

Prema izvještajima, razgovori o tome zakazani su za sredinu sljedećeg tjedna.

Forza Italia i Liga dio su aktualne tehnokratske vlade na čelu s Mariom Draghijem, dok je Fratelli d'Italia u oporbi.

Ove su se glasine pojavile otprilike tjedan dana nakon što je u parlamentu osnovana nova frakcija desnog centra Coraggio Italia (Hrabrost Italije).

"U ozraču suradnje razmotrili smo pretpostavku o savezu snaga desnog centra", napisao je na svom Twitteru profilu Berlusconi u petak nakon virtualnog sastanka stranke.

Giovanni Toti, bivši član Forza Italie i suosnivač Coraggio Italia, nazvao je ideju zajedničke desničarske stranke "vrlo ambicioznom", izvijestio je u subotu list La Repubblica.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije