nevrijeme

Tajfun na Tajvanu, bez struje 87 tisuća domaćinstava

tajvan
27.09.2016.
u 12:38

Tajvan se priprema za tajfun za kojeg se očekuje da će u utorak pokrenuti klizišta diljem zemlje. Zapadni rub Megija, trećeg tajfuna koji pogađa Tajvan u samo tri tjedna, prešao je istočnu obalu tog otoka u utorak u 5 ujutro po lokalnom vremenu, s brzinom vjetra od 149 kilometara na sat. 

Centar tajfuna, trenutno južno-jugoistočno od Tajvana, kreće se brzinom od 18 kilometara na sat, te se očekuje da će pogoditi južni okrug Hualien u poslijepodnevnim satima, prenosi Hina.

Očekuje se da će nevrijeme pogoditi cijeli Tajvan, te donijeti snježne kiše i vjetrove, navode tajvanski službenici, a najjače će biti pogođeni Zeleni otok i Otok orhideja, istočno od Tajvana. 

Predsjednik Tsai Ing-wen pozvao je sve vladine službe da se u potpunosti mobiliziraju kako bi se nosile s klizištima, poplavama i ostalim očekivanim štetama.

Iz svojih domova je evakuirano više od pet hiljada ljudi, a državno energetsko poduzeće izvještava da je bez struje ostalo više od 87 hiljada kućanstava.

Otkazano je 305 međunarodnih i 27 domaćih letova, a 109 ih je odgođeno, te je prekinut sav željeznički promet. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije