PREOBRAĆENJE

Sve više izbjeglica u Njemačkoj prelazi na kršćanstvo

preobraćenje
27.02.2016.
u 18:46

U Njemačku je u proteklih godinu dana stiglo više od milijun izbjeglica, uglavnom muslimana. Mnogi od njih nakon dolaska žele prijeći na kršćanstvo.

Oni koji se preobraćuju ne otkrivaju žele li se preko nove vjere lakše uklopiti u sredinu ili su u njoj pronašli utjehu. Znati deset Božjih zapovijedi napamet ili pojedine biblijske odlomake nije razlog da netko promijeni vjeru. Ona se ne potvrđuje postavljanjem određenih pitanja. Mnogo je važnije da živite vjeru, rekla je Annette Kurschus iz Njemačke luteranske crkve, piše HRT.

Prelazak na kršćanstvo sigurno donosi brojne prednosti. Jedna od njih je povećana šansa za dobivanje azila. Musliman koji se odrekne islama više se ne smije vratiti kući. U Iranu i Afganistanu za to se kažnjava smrću. Nije bitno gdje ću živjeti, no u Teheran se više nikada neću vratiti. Želim živjeti slobodno, a ne da mi se netko upleće u život, poručuje izbjeglica iz Irana.

Mnoge crkve u Njemačkoj svjesne su da motiv promjene vjere može biti ekonomske i političke prirode, no tvrde da je malen broj preobraćenika koji se više nikada ne vrate u crkvu nakon krštenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije