rat u ukrajini

Sve su oči uprte u nuklearku Zaporižje: Rusi i Ukrajinci optužuju se za nešto što bi izazvalo katastrofu

Zaporižje
Reuters/PIXSELL
05.07.2023.
u 07:35

Možda imaju neki drugi scenarij. Ali u svakom slučaju, svijet vidi - ne može ne vidjeti - da je jedini izvor opasnosti za nuklearnu elektranu Zaporižja Rusija i nitko drugi, rekao je Zelenski

Moskva i Kijev međusobno se optužuju da planiraju skori napad na nuklearnu elektranu Zaporižje na jugu Ukrajine. Ukrajinske oružane snage mogle bi pokušati napasti elektranu već u srijedu navečer, koristeći projektile i dronove, upozorio je u utorak na državnoj televiziji Renat Karča, savjetnik čelnika ruske agencije za atomsku energiju, Rosenergoatoma. Ukrajinski glavni stožer, zauzvrat, napisao je u svome dnevnom izvješću da su ruske snage navodno postavile eksplozivne naprave na krov elektrane.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kaže da su Rusi postavili nešto što izgleda kao eksploziv na nuklearnu elektranu Zaporižja. U videu objavljenom na Twitteru rekao je: "Sada imamo informaciju naše obavještajne službe da je ruska vojska postavila objekte koji podsjećaju na eksploziv na krov nekoliko energetskih jedinica nuklearne elektrane Zaporižja, možda kako bi simulirali napad na elektranu".

"Možda imaju neki drugi scenarij. Ali u svakom slučaju, svijet vidi - ne može ne vidjeti - da je jedini izvor opasnosti za nuklearnu elektranu Zaporižja Rusija i nitko drugi. Nažalost, nije bilo pravovremenog i masovnog odgovora na teroristički napad na hidroelektranu Kahovka. A ovo bi moglo potaknuti Kremlj da počini novo zlo. Odgovornost je svih u svijetu da to zaustave, nitko ne može stajati po strani, jer radijacija utječe na sve", kazao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?