FATALNA LANČANA REAKCIJA

Svadba kriva za zarazu koronavirusom 176 ljudi, od kojih je sedam umrlo

Emica Elvedji/PIXSELL
17.09.2020.
u 07:17

Vjenčanje i kasniji pir odgovorni su i za izboj u rehabilitacijskom centru kao i u okružnom zatvoru

Nakon kolovoškog vjenčanja u američkoj saveznoj državi Maine, koronavirusom je zaraženo 176 ljudi, a čak sedam ih je preminulo, objavili su jučer američki mediji. Vjenčanje i pir odgovorni su i za izboj u lokalnom rehabilitacijskom centru kao i u okružnom zatvoru.

Na vjenčanju 7. kolovoza bilo je 65 ljudi, iako je guvernerica Janet Mills izvršnom uredbom propisala kako na takvim okupljanjima ne smije biti više od 50 osoba. Vjenčanje je obavljeno u baptističkoj crkvi Tri Town u East Milinocketu 100 km od Bangora, a pir u Big Moose Innu u Milinocketu. Nakon toga uslijedila je fatalna lančana reakcija zaraze pri čemu je koronavirusom zaraženo 176 osoba.

Zanimljivo, nitko od sedam preminulih nije bio na vjenčanju ili piru. Ali jest jedan djelatnik zatvora York u kojem je zabilježeno 72 zaraženih. S baptističkom crkvom Cavalry povezano je deset slučajeva zaraze, no crkva se brani da se njezini vjernici imaju pravo okupljati. I to govore pozivajući se na američki ustav.

Odmah nakon vjenčanja zabilježeno je 18 slučajeva zaraze novim koronavirusom, a još šest nakon kontakta s gostima vjenčanja. U prvom tjednu rujna povezano je 150 slučajeva i troje mrtvih s vjenčanjem i svadbenim slavljem. Nema podataka o sedmoj smrti, a nijedna od uključenih institucija nije željela dati nikakvo očitovanje o širenju zaraze.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije