POTRAGA NA TERENU

Što znamo o nestaloj Cessni? Registrirana u Njemačkoj, proizvedena '79 u Francuskoj

Cesna
Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija
29.05.2022.
u 19:04

Nestala Cessna registracijskih oznaka D-EGLF u vlasništvu je Air Sports Cluba Bayer Leverkusen e.V. koji ima sjedište u Zračnoj luci Kurtekotten

Cessna FR.182 Skylne RG registracijskih oznaka D-EGLF, registrirana je u Njemačkoj, proizvedena je 1979. godine u pogonima francuske tvornice Reims Aviation. Radi se o avionu iz kategorije  generalne avijacije s četiri sjedišta i jednim motorom.

Nestala Cessna registracijskih oznaka D-EGLF u vlasništvu je Air Sports Cluba Bayer Leverkusen e.V. koji ima sjedište u Zračnoj luci Kurtekotten u Leverkusen.

Na svojim web-stranicama u tom klubu navode da imaju 60-godišnju povijest letenja. Navode između ostalim i da je ​uz pilote jedrilica, odjel za motorno letenje, najveći odjel zračnih sportova kluba.

Gotovo 100 aktivnih članova provede više od 1000 sati godišnje u šest zrakoplova u vlasništvu kluba.

Neslužbeno doznajemo da je u nestaloj Cessni bilo troje Nijemaca i jedan Hrvat. Valja naglasiti da se radi o malom zrakoplovu koji je bio nekoliko dana u Splitu od 26. svibnja do danas i radi se o povratnom letu tog zrakoplova koji je, prema neslužbenim informacijama registriran u Njemačkoj, natrag u Laichegn.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?