ŠOK I NEVJERICA

Što su nam učinili od omiljene čokolade: Toblerone promijenio izgled

Toblerone
Foto: Twitter
1/3
08.11.2016.
u 15:37

Tvrtka Mondalez International odlučila je povećati razlike između prepoznatljivih trokutića na čokoladi kako bi smanjili težinu proizvoda

Dvije vrste poznatih Toblerone čokoladica u Velikoj Britaniji počele su se prodavati nešto drukčijeg izgleda. Ljubitelje ovog slatkiša dočekalo je jednako pakiranje, ali redizajnirane čokoladice. Tvrtka Mondalez International (bivši Kraft) odlučila je povećati razlike između prepoznatljivih trokutića na čokoladi kako bi smanjila težinu proizvoda od 400 i 170 grama. 

Lakše čokoladice, ista cijena 

Nove Toblerone biti će teške 360 te 150 grama, a cijena ostaje ista te će time tvrtka smanjiti troškove, kako navodi Grimsby Telegraph. Tvrtka se dvoumila između redizajniranja čokoladice ili povećanja njezine cijene, a novi izgled učinio im se kao bolja odluka. 

- Toblerone ostaje jedan od naših najviše cijenjenih i najukusnijih švicarskih čokoladnih proizvoda na tržištu. Uvijek marljivo radimo kako bismo kupcima ponudili kvalitetu za njihov novac, ali, kao i ostale tvrtke, imamo više troškove za brojne sastojke. Kako bismo osigurali da Toblerone ostanu u trgovinama, ali da zadrže svoj trokutasti oblik te pristupačnost kupcima, morali smo smanjiti težinu dviju naših čokoladica u Velikoj Britaniji - stoji u priopćenju tvrtke.

Problemi zbog Brexita

Pojedini kupci sumnjaju da je stvarni razlog promjene izlazak Velike Britanije iz Europske unije. Glasnogovornica Mondalez Internationala tvrdi da Brexit nije razlog redizajna Toblerona. Drugi proizvođači hrane također su najavili više cijene svojih proizvoda zbog pada funte. 

Zasada je promjena prepoznatljivih čokoladica primijenjena samo u Velikoj Britaniji. Vjerojatno je da će ostatak Europe nastaviti uživati u uobičajenom izgledu slatkiša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?